Yoga

De huidige reeksen lopen nog tot eind maart 2021. Nadien is er een verhuis gepland en staan de lessen on hold.

Het beoefenen van yoga is gezond, versterkt de concentratie, de gezondheid en het bewustzijn. Yoga brengt je in nauwer contact met je lichaam en leert je voelen wat intens leven is. Je wordt aangemoedigd te voelen wat er met je lichaam gebeurt. Op die manier word je je bewust van het effect van bepaalde oefeningen op je lichaam en emotioneel welzijn en kun je yoga in je dagelijkse leven integreren.

In de lessen word je heel sterk uitgenodigd om te voelen zodat je je bewust wordt van het effect van elke asana of yogavorm bij jou. Zo is yoga een zeer individuele weg en ben jij je eigen meester. Maar bovenal: yoga is plezant en dat weerspiegelt zich in de lessen.

Elke les bestaat uit opwarmingsoefeningen, gevolgd door de eigenlijke les met yoga-houdingen en ademhalingsoefeningen en eindigend met meditatie en ontspanning.

De yogalessen zijn leuk, een vleugje humor is nooit veraf en er wordt heel wat plezier gemaakt in de lessen.

Benodigdheden: yogamatje, twee yogablokjes, yogariem en eventueel een kussen of dekentje. Indien je dat nog niet hebt, kan dat voor een eerste les wel van hier gebruikt worden.

In de lessen “dynamische yoga op woensdagavond” inspireerde Ilse zich op hatha yoga, prana yoga flow, ashtanga-yoga, taoistische yinne yoga, pralaya yoga, forrest-yoga.

Mensen die kampen met hevige vermoeidheid en/of fysieke beperkingen richten zich beter op de “rustige yoga op maandagavond“.

De dag starten met yoga is al even heilzaam als het weekend starten met yoga en dus combineren we deze twee elementen in de ochtend yoga op vrijdag 🙂